Translate

fredag 2 mars 2012

Ny dag, nya tag...

God morgon! Vilken strålande solig härlig morgon! Nu börjar livsandarna vakna igen. Släktforskning är beroendeframkallande, och tidskrävande. Så här års börjar andra aktiviteter konkurrera om tiden. Vinterhalvåret är man mer ursäktad med att sitta i timmar framför datorn, följandes ett spännande spår som leder långt bort i medeltiden. Nu vaknar trädgården utanför mitt köksfönster till liv igen, krokusen börjar försiktigt titta upp i de soligaste lägena. Tur att jag har mina släktträd i Iphonen, och att det finns mobilt bredband till datorn. Nu kan jag snart sitta ute och jobba vidare. Fast inte i dag,det är lite för kyligt än.
I dag ska jag finslipa på von Sachsengrenen av släkten. Jag vet att seriösa släktforskare i fråga sätter tillförlitligheten när vi börjar prata om släktled före 1000-talet. Men i mitt fall, när släkterna är adliga och kungliga, de tillhör samhällets styrande toppskikt, så är dokumentationen mer omfattande. Mina släktingar är historiska "kändisar". Man kan säga att jag jag "åker på en räkmacka". Det är betydligt lättare att följa dessa släkter, än mina bondesläkter på mors sida. Där har det tagit stopp på 1700-talet. Min med säkerhet kända direkta stamfader i 18 generationer är Henning I Walkendorff som föddes 1302 och gick ur tiden 1374. Han stavade sitt namn Wokendorp. Här har jag länkat till min favortiwebb, Finn Holbek fantastiska släktforskarsite.
Jag rekommenderar denna varmt! Här finns mycket att hämta. det ska jag göra nu. Jag ska skriva mer om min direkta stamfader i 33 generationer Heinrich I (Fowler) fågelfängnaren von Sachsen är farfars mormors morfars farfars farfars morfars morfars farfars mormors farfars farfars farmors morfars farfars mormors farfars far osv. det finns många släktkonstellationer här.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar