Translate

söndag 6 juli 2014

Snart på resa i Skåne och Danmark....

Reseplanering är en svår konst.


Det gäller att planera noga om man ska hinna med att besöka alla de platser som är förknippade med släkten. Just nu kontaktar jag olika slott och museum så jag kan besöka dem på ett mer "effektivt" sätt. Nu vet jag mer exakt vad jag ska söka, och var de olika föremålen jag vill se och dokumentera finns.
På den danska sidan gäller det att planera extra noga, det finns så mycket att se!
De allra flesta svarar snabbt och vänligt, som domkyrkan i Odense, St.Knud som hälsar oss välkomna, likaså Frederiksborgs slott och museum.
Men det verkar omöjligt att få svar från Glorup slott. De kanske tror att jag är någon tokskalle som inte alls är släkt med de Walkendorffare som ägde gården i mer än 180 år. Läs gärna mer om Valkendorfarne på Glorups hemsida.
Det är både tråkigt och irriterande när ett företag har en webbsida, där det står att man kan kontakta dem, och när man gör det så struntar de i att svara. Jag har försökt flera gånger, men inget svar. Det är ju av ren artighet, och ett sätt att visa respekt, att man kontaktar dem innan besöket, och inte bara reser dit och knackar på dörren för att bli insläppt. Jag får väl fortsätta att maila dem, så får vi se vad som händer.

Jag fick ett tips från Erik Westengaard, om att det fanns flera porträtt av familjen Walkendorff på  Gavnø slott. Det finns många med namnet Thott i vårt släktträd, varav flera som direkta anor. Även den Knut Thott som förknippas med Gavnö är släkt. Det verkar vara en fantastisk anläggning, särskilt deras stora porträttsamling. Ett annat spännande resmål är Egeskovs slott, som byggdes av vår direkte anfader Frands Brockenhuus. Läs mer på vår webbsida.

I Köpenhamn finns mycket att se, här är ju ett besök på Walkendorffs Kollegium ett måste, likaså måste jag promenera på Valkendorfs Gade. Sen står Rigsarkivet på tur som inhyser många gamla skrifter författade av mina Walkendorffare. Likaså Köpenhamns Stadsarkiv, jag vill gärna se Valkendorfbogen från 1582. Sen har vi rådhuset vars väggar pryds av flera porträtt av släktingar.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar